Thuisbatterijen

Batterij

De ideale partner van uw zonnepanelen


Met een thuisbatterij kan u het teveel aan opgewekte zonne-energie opslaan om later opnieuw te gebruiken, en dit zowel voor elektrische toestellen in en rond het huis als om een elektrische wagen op te laden. Voor je een thuisbatterij laat plaatsen, heb je eerst en vooral een energiemonitor nodig om jouw energie optimaal te beheren. Bij Buttenaere Energy kiezen we met de Sunny Home Manager 2.0 steevast voor kwaliteit.

De Sunny Home Manager 2.0 is hét controlecentrum voor uw energiebeheer. Het bewaakt alle energiestromen in uw huis, identificeert automatisch besparingsmogelijkheden en maakt een efficiënt gebruik van zonne-energie mogelijk. Intelligent energiebeheer was nog nooit zo eenvoudig en rendabel.

Voordelen van de Sunny Home Manager 2.0

INTELLIGENT ENERGIEBEHEER EN ENERGIEMETING IN 1 ENKEL APPARAAT
 • Lagere systeemkosten dankzij minder componenten

 • Meten en regelen van energiestromen in uw huis op basis van voorspellende energieplanning

SNELLE EN EENVOUDIGE INSTALLATIE
 • Plug-and-play configuratie na installatie in de schakelkast
 • Eenvoudige installatie bespaart tijd en kosten
FUTURE PROOF COMMUNICATIELIJNEN
 • Intelligentere ladingen geïntegreerd via standaard interfaces EEBUS en SEMP
 • Compatibiliteit met kosteneffectieve radiogestuurde stopcontacten vergemakkelijkt de besturing van eenvoudige ladingen
Sunny home manager

Controlecentrum voor intelligent energiebeheer

Krijg inzicht in uw energieproductie- en verbruik 

 • Weet u hoeveel energie er nodig is om uw wasgoed te wassen?
 • Weet u dat uw koelkast in feite drie keer meer energie verbruikt dan een A++ koelkast?
 • Weet u dat uw PV-installatie op een zonnige dag meer energie produceert dan u eigenlijk kunt verbruiken?

Omdat de Sunny Home Manager 2.0 is aangesloten op alle belangrijke ladingen, krijgt u antwoorden op vragen zoals bovenstaande en kan u bijgevolg uw verbruiksgewoonten aanpassen. Door daadwerkelijk energie te gebruiken wanneer de zon deze produceert, zet je de eerste stap naar een lagere energierekening en een milieubewuster leven.

Zonnepanelen Buttenaere

Wat de Sunny Home Manager 2.0 te bieden heeft

 • Duidelijke visualisatie van de belangrijkste energiestromen in het huishouden
 • Energiebalansdiagrammen die de PV-opwekking en het laden/ontladen van de opslagbatterij laten zien
 • Energiemix (PV-vermogen, batterij, elektriciteitsnet) zoals gebruikt door individuele huishoudelijke apparaten en e-mobiliteit
 • Energieverbruiksgrafieken met verschillende weergaveselecties
 • Basissysteem statusmonitoring om correcte systeemprestaties te bevestigen

Eens u een goed en duidelijk idee hebt van het energieverbruik in uw woning of pand, kan u zich richten op de plaatsing van een thuisbatterij en zo uw opgewekte energie optimaal benutten.

De voordelen van een thuisbatterij

Met een thuisbatterij bespaart u dus op verschillende manieren. Om te beginnen gebruikt u de investering van uw zonnepanelen optimaal: een overproductie gaat niet verloren. Wanneer u de opgeslagen stroom gebruikt, verbruikt u bovendien geen extra netstroom. Ten slotte zal u met een thuisbatterij ook minder stroom terug op het net zetten en hier dus minder voor hoeven te betalen. Een thuisbatterij heeft dus op verschillende manieren een besparend effect op uw energierekening!

 

Sinds het wegvallen van de terugdraaiende teller, is een thuisbatterij voor nieuwe installaties de beste optie om het overschot aan opgewekte elektriciteit niet verloren te laten gaan. Het is dus de manier bij uitstek om future proof van groene stroom te genieten.

Premies voor thuisbatterijen

Thuisbatterijen worden nog wat voordeliger dankzij een premie van de Vlaamse regering. Particulieren die een thuisbatterij plaatsen krijgen een voordeel van € 250 euro per kWh-capaciteit, met een maximum van € 3.200, of maximaal 35% van de aankoopprijs. Enige voorwaarde is dat u over een digitale meter moet beschikken.

Contacteer ons voor meer informatie